Skupaj z Mercatorjem radi delamo dobro tudi v 2016

V mesecu aprilu 2016 bo Mercator v manjših prodajalnah ponovno izvedel vseslovensko donatorsko aktivnost Radi delamo dobro, v okviru katere se za donacije potegujejo lokalna društva in organizacije po vsej Sloveniji. Mercator zmagovalce določa skupaj s svojimi kupci. Z vsakim nakupom v eni izmed sodelujočih 100 prodajaln širom Slovenije lahko vsak kupec glasuje za svojega favorita, ki lahko s prejeto donacijo uresniči svoje projekte.

Z veseljem vas obveščamo, da je bilo letos Društvo Svetla pot izbrano za sodelovanje v akciji, in sicer v marketu NOVE FUŽINE 41 v Ljubljani – prodajalna v bližini lokacije na Fužinah, kjer se izvaja večino aktivnosti društva.

Mercatorjeva akcija Radi delamo dobro

Delovanje Društva Svetla pot je usmerjeno v nudenje pomoči pri boju z odvisnostjo od alkohola, tablet in drugih psihoaktivnih snovi, v pomoč pri vzdrževanju abstinence, promociji abstinence ter premagovanju stigme. Smo neprofitna nevladna organizacija, preventivno delujemo v lokalnem in širšem okolju s promocijo skrbi za zdravo in aktivno življenje, z aktivnostmi na področju mentalnega, socialnega in zdravstvenega varstva, svetovanja, izobraževanja v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v znanosti, na področju športa in rekreacije, zdravja, kulture, druženja, človekovih pravic in na drugih področij. Naš osrednji prostor za izvajanje dejavnosti se nahaja v prostorih MOL nad Knjižnico Fužine.

V Društvu organiziramo predavanja o zdravem načinu življenja, organiziramo ustvarjalne in likovne delavnice ter športno-rekreativne aktivnosti. Organiziramo tudi izlete, ki so namenjeni druženju, spoznavanju kulture in zgodovine posameznih regij Slovenije. Denarna pomoč bo porabljena za sofinanciranje aktivnosti, predvsem bo namenjena nudenju pomoči otrokom, pomoč najšibkejšim družinam, ter za omogočanje brezplačnih delavnic in okroglih miz.

Aktivnosti društva Svetla pot

V času od 1. do 30. aprila 2016 bodo Mercatorjevi kupci v stotih izbranih Mercatorjevih trgovinah po Sloveniji s svojimi glasovi odločali o prejemnikih Mercatorjeve donacije. V vsaki od sodelujočih trgovin bodo kupci do konca aprila ob vsakem nakupu, ne glede na višino nakupa, prejeli poseben žeton. Z njim bodo v tej trgovini lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih lokalnih društev, organizacij ali zavodov, ki se v izbrani trgovini potegujejo za prejem Mercatorjeve donacije.

Žetone bodo oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki bodo nameščene na vidnih mestih izbranih Mercatorjevih prodajalnah. Ob zaključku glasovanja bodo nagrajena vsa tri sodelujoča društva. Društvo, ki bo prejelo največ glasov kupcev v posamezni trgovini, bo prejelo Mercatorjevo donacijo v višini 1.000 EUR. Drugouvrščeno društvo bo prejelo donacijo z darilno kartico vrednosti 200 EUR, tretjeuvrščeno pa darilno kartico vrednosti 100 EUR.

Poslovalnica Mercator Nove Fužine

V imenu Društva Svetla pot se zahvaljujemo Mercatorju za nominacijo, vas pa vabimo da nam izrazite podporo s sodelovanjem v akciji #radidelamodobro z oddajo svojega glasu ob aprilskem nakupu v prodajalni Nove Fužine 41 v Ljubljani!

Sprejemamo pa tudi neposredne donacije na naš poslovni račun:
Prejemnik: Društvo Svetla pot, Vojkova 73, Ljubljana
IBAN: SI56 6100 0000 4776 627, BIC/SWIFT: HDELSI22