Jesenski izlet 2015

Članice in člane Društva Svetla pot in skupin vabimo v soboto, 24. oktobra (sprememba!; prvotno načrtovan 3. oktobra) na jesenski izlet na Notranjsko.

Po vožnji čez Cerknico se bomo najprej odpeljali na Bloke, kjer nas čaka voden ogled Muzeja Bloškega smučarja. Po končanem ogledu se bo prileglo malo okrepčila – zapeljali se bomo do Bloškega jezera, kjer si bomo ob jezeru privoščili malico iz nahrbtnika, ob jezeru je tudi bife za kavo, čaj itd.
Po okrepčilu in postanku bomo Bloško planoto zapustili in se mimo Križne jame zapeljali v Loško dolino. Preostanek dneva bomo preživeli v deželi ostrnic. Najprej nas bo avtobus zapeljal v bližino gradiča Koča vas. Gradič je sicer v precej slabem stanju, zato tudi mnogokrat spregledan. Je pa za naše kraje še kako pomemben, tako zaradi nekdanjih lastnikov, kot tudi zaradi Otona Župančiča, ki je tu preživljal svoje počitnice.

Grad Snežnik

Naslednja postaja je Grad Snežnik in opcijsko Polharski muzej. Zadnja postaja je Zavod Ars viva v Podcerkvi. Po ogledu prostorov, galerije in kratkega filma o ustanovitelju in direktorju zavoda, g. Benu nas bo kar v večnamenskem prostoru s kosilom postregel lastnik Turizma Jure. Kaj bo skuhal, naj ostane presenečenje, gotovo pa bo preprosto in domače, kot so v teh krajih jedli včasih.

Polnih želodcev in upam, da tudi lepih vtisov, se bomo odpravili nazaj proti Ljubljani.

Odhod ob 7h zjutraj iz Ljubljane. Prijave pri terapevtkah in na splošnem email naslovu Društva.